Dva dni bez zápasového stresu sú ideálny čas na voľno pre hokejistov na majstrovstvách sveta. Tí si ho v slnečnom, ale veternom Štokholme aj poriadne užili.
Minimálne ten prvý, keď nemali ani tréning. Po šiestich dňoch a štyroch odohraných zápasoch si konečne mohli trochu vydýchnuť a aj sa dobre najesť. Na veľvyslanectve Slovenskej republiky im pripravili švédske stoly s tradičnými slovenskými špecialitami, čo je veľmi milé, keďže sme práve vo Švédsku.
Vývar a jedlo? Skvelé
„Vývar aj jedlo boli skvelé. Dal som si dosť rezňov aj zemiakový šalát,“ neštítil sa pred médiami Pavol Regenda, ktorý sa po sezóne v zámorí veľmi tešil na slovenské jedlo.
Podobné to mal aj tréner Vladimír Országh, ktorý už síce v zámorí dávno nepôsobí, ale vetu: „Rezeň so šalátom vždy potešia,“ si neodpustil.
Samuel Kňažko sa pri zmienke o dobrom jedle na slovenskej ambasáde iba jemne pousmial. Mal na to dôvod. „Bol som predtým na suši, trochu som sa prejedol a nemal som veľa miesta v žalúdku na tradičné slovenské jedlá. Ani som sa tam dlho nezdržal, dal som prednosť oddychu na izbe, lebo som bol unavený. Regenerácia je dôležitá,“ podotkol.
Stihli aj múzeum s vojnovou loďou
Viacerí slovenskí hokejisti počas štvrtka zamierili aj do jedinečného múzea s vystavenou vojnovou loďou Vasa zo 17. storočia, čo je jedno z najnavštevovanejších miest v Štokholme aj celom Švédsku. §
„Dalo Dvorský a Maxo Čajkovič nám to odporučili, lebo vo Švédsku predtým hrávali. Boli sme sa pozrieť, hoci ma to až tak nezaujímalo,“ priznal Kňažko.
V polovici účinkovania na MS hokejisti tradične absolvujú aj oficiálne fotenie. To slovenské pred včerajším tréningom sa nezaobišlo bez kvalitného nastajlovania, aj keď napríklad asistent trénera Ján Pardavý a útočník Maxim Čajkovič si vlasy upravovať nemuseli.
„Najviac času strávil pred zrkadlom Pali Regenda,“ povedal nemenovaný „bonzák“ v slovenskom tíme v Štokholme.